11.5.08

Lars i el seu voltant

Guy and Doll.
Lars' date is unreal.
Geek starts dating plastic.
Crítiques de Lars y una chica de verdad a The Four Word Film Review.

Resumint-ho molt, podriem dir que sí, la pel·lícula va d'un home que només es relaciona amb una nina de plàstic que ha comprat per internet. I això, a molts els tira enrere, perquè pot semblar que és la típica peli de freaks tarats que es tiren nines de plàstic mentre miren porno online. Però no.
Aquest argument, en principi inversemblant, acaba fent una pel·lícula simpàtica, amb bons diàlegs i grans interpretacions. Els tocs còmics inicials, lligat a la presentació en societat de la Bianca, es van diluint en una història més profunda i dramàtica, que parla de la solitud, les relacions i l’egoisme.
Perquè, tot i que tot gira al voltant de Lars, la resta de personatges, començant pel germà i la cunyada, i fins a la doctora o Margo, la companya de feina, tots tenen un paper important al film. Lars y una chica de verdad parteix de la història de Lars com a excusa per crear un retrat d’una comunitat curiosa, un poble permanentment nevat on viuen personatges estranys i entranyables que ajuden, cadascú com pot, a la integració de Bianca acompanyant-la a la perruqueria, a participar en les reunions del consell escolar o duent-la de picnic. Neu i amistat, com en una pel·lícula de Capra.
I tot això és possible, gràcies al guió de Nancy Oliver, guionista de la gran (i genial, divertida i fantàstica) A dos metros bajo tierra que va ser nominada a l’Oscar per aquesta pel·lícula. Oliver crea aquest ventall de personatges de bon cor i pinta retro per entrellaçar les seves històries amb la principal, la de Lars i Bianca.

La direcció de Craig Gillespie no molesta gens, però tampoc brilla en excés, a part d’una bona direcció dels actors.
Ryan Gosling es transforma en Lars, un ser asocial i introvertit, però també capaç de despertar l’afecte dels que són al seu voltant amb un sol gest, una mirada o un silenci. Paul Schneider, l’aspre germà del protagonista, Emily Mortimer, que interpreta a la simpàtica cunyada de Lars, i Patricia Clarkson, la metgessa impulsora de la integració de Bianca, són els qui acompanyen a Gosling, aprofitant molt bé les poques escenes que tenen.

Tot, des del guió, la interpretació i l’ambientació conflueixen per transformar la vida de Lars en alguna cosa més que una història d’un freak que compra un tros de plàstic.


2 comentaris:

Parole saggie ha dit...

- ¿Tienes novia?
- No
- ¿Eres gay?
- No
- Dale esta flor a una chica maja

Pinta bien :)

Old Boy ha dit...

L'enamorament és un imperatiu, no?

Si més no, surto amb aquest pressentiment del cinema... I penso: jo també hauré d'adquirir 'una noia de veritat'?