28.3.08

Preparats, llestos, congelats!

Cierren las salas. ¡El arte está en la calle!
[NOVIEMBRE, Achero Mañas, 2003]

A Nova York, hi ha un grup de persones que es dedica a passejar-se pel metro sense pantalons, a presentar-se en un Starbucks amb ordinadors no portàtils, a quedar-se congelats a l’estació Grand Central durant cinc minuts.
Són Improve Everywhere, un col·lectiu teatral que, des del 2001, es dedica a fer, gravar i distribuir per la xarxa “escenes de caos i festives en llocs públics”, improvisacions per sorprendre i desconcertar els passavolants. I sembla que ho aconsegueixen.


Ara, a petita escala, a Barcelona es vol fer el mateix. El 21 de marc, més de 200 persones es van quedar “congelades” a la Plaça Reial durant 5 minuts. Veient l’èxit, ja s’ha convocat un nou Barcelona Freeze. La cita? 12 d’abril, 13.00, Plaça Catalunya.

4 comentaris:

Clara ha dit...

Hola Alba!

Vaig veure un vídeo d'això del "Freeze" a la Plaça Reial i em va semblar curiós... Però de fet, això que expliques de NY encara té més gràcia.

Aquestes petites provocacions que, trobades de manera ocasional pel carrer, et poden fer riure per la seva absurditat estan molt bé i crec que s'haurien de practicar més sovint. En les grans ciutats occidentals, el ritme frenètic i l'estupidesa de la gent cada vegada va més lluny (treballant de cara al públic un acaba odiant la Humanitat). Per això, actuacions inesperades tan simples com aquestes crec que poden arribar a ser fins i tot sanes: les persones som capaces de sorprendre a les persones! És com un circ de carrer.

En fi, que a la vida quotidiana li falta molta ximpleria -llegeixi's en un bon sentit- per ajudar a conviure a l'homo sàpiens entre l'homo sàpiens.

[De fet, al final de "Noviembre" es veu clarament com encara hi ha molts oprimits: ni viuen, ni deixen viure...]

Maria Àngela ha dit...

eiii! vull veure els vídeos!

Maria Àngela ha dit...

val, ara ja els puc veure. és que hi haurà hagut un error o algo i no hi havia manera :p
és curiós, no en sabia res, i estic segura que si m'ho hagués trobat, m'hagués sorprès.

Parole saggie ha dit...

A mí esto me recuerda un poco a Just for laughs, ¿no?