29.2.08

La nova crítica: discussions a YouTube

El diablo sabe más por viejo que por diablo.
Dita popular



Marcia Nasatir té 81 anys i ha estat agent i productora ejecutiva. Lorenzo Semple té 84 anys i ha estat guionista de pel·lícules com Papillon o El último testigo.

Ara, els dos octogenaris s’han convertit en un fenomen a estudiar gràcies a les seves crítiques cinematogràfiques penjades a YouTube. Els vídeos, englobats sota el nom de Reel Geezers, són molt simples: Marcia i Lorenzo s’asseuen junts al sofà de casa seva, i mirant a càmera (o no), discuteixen sobre pel·lícules d’estrena. Les seves perspectives clarament contraposades –el feminismo i l’idealisme de Marcia vs. la ironia i l’humor políticament incorrecte d’ell– i els seus diàlegs mordaços són les claus de la seva repercussió mediàtica, a través d’internet, de la premsa i de les declaracions de membres de la indústria cinematogràfica nord-americana, com Wes Anderson o George Clooney, que s’han declarat fans seus.

1 comentari:

Maria Àngela ha dit...

Curiós, però alhora molt útil, ja que així no només aquells que escriuen a la famosa revista temàtica X poden donar la seva opinió com a experts. YouTube és, definitivament, tot un fenomen que acull molts altres fenòmens.